Oba večita rivala u Evroligi u jeku ABA finala?
Duel Crvene zvezde i Partizana u finalu ABA lige, Foto: Starsport

Vreme je

Oba večita rivala u Evroligi u jeku ABA finala?

Reči koje odzvanjaju Srbijom

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je za "Basket news" o predsedniku kluba sa Malog Kalemegdana Nebojši Čoviću, ali i učešću večitih rivala u Evroligi:

- Radoholičar, iskustvo i Crvena zvezda - rekao je Janis, a zatim je uporedio Čovića sa predsednicima, braćom Angelopulos, Olimpijakosa, gde je godinama bio trener:

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

- Slično je. Poznaju košarku. Kada god imamo sastanke da diskutujemo o timu, uvek pomognu, orijentisani su na uspeh i razmišljaju u korist tima. Razmenjujemo ideje, ponekad objasnim neke stvari, ali i jedni i drugi su veoma profesionalni - dodaje Sferopulos.

Janis Sferopulos i Željko Obradović
Janis Sferopulos i Željko Obradovićfoto: Starsport

Komentarisao je i A licence Evrolige za timove crveno i crno-belih u Srbiji.

- Nemamo stalnu licencu u Evroligi. I Crvena zvezda i naš veliki rival Partizan predstavljaju veliku košarkašku kulturu u Evropi. Oba kluba imaju najbolju posećenost navijača i prodaju najviše ulaznica. Drugi smo po gledanosti u čitavoj sezoni Evrolige iako sezona nije bila dobra. Zamislite kako će izgledati kada budemo igrali dobro u Evroligi…. Koliko ćemo još navijača imati. Verujem da ova dva kluba uvek treba da budu na nivou Evrolige, jer u poslednje vreme finansijski rade dobro. Kao klubovi, dosta su poboljšali uslove. Zašto ne bi bili stalno u Evroligi - ističe Sferopulos.

Bonus video:

00:12

Zoran Savić Pionir Delije

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.